Zomerse mango salade

Wat kan je toch eindeloos variëren met salades, heerlijk! Deze salade is gemaakt met een basis van quinoa. We worden steeds meer gehamerd op het feit dat we meer peulvruchten mogen eten, quinoa is hier ook een soort van. Dit is een snelle en gezonde salade van quinoa met mango, feta en pijnboompitten.

Benodigdheden (voor ongeveer 2 grote porties als avondeten)

1 mango
100 gr feta
40 gr rucola
150 gr/200 gr quinoa (je kan het zelf bereiden maar tegenwoordig bij de AH ook bij kant en klaar vers afdeling)
3/4 komkommer
Snufje peper en zout en beetje olie
Pijnboompitten

Bereidingswijze
Kook de quinoa volgens de verpakking. Ontdoe de mango van de schil en snijd het in stukjes zo groot als dat je zelf prettig vind. Bak een salade bak en schep de mango door de quinoa. Je kan dit op smaak brengen met een scheutje olie en een snufje peper en zout. Rooster de pijnboompitten op laag vuur zonder olie (dit voorkomt zure pijnboompitten). Snijd de feta in kleine blokjes en voeg de geroosterde pijnboompitten en de blokjes feta door de salade. Eetsmakelijk!

Comments are closed.