Spaghetti met zelfgemaakte romige pastasaus

Deze pasta is vegetarisch, maar toch voorzien van alle belangrijke voedingsstoffen. Zelfgemaakt, maar zo simpel als wat! We hebben hem hier in de variant voor 4 personen

Benodigdheden:
– 300 gram volkoren spaghetti (maar andere zoals spelt spaghetti kan natuurlijk ook!)
– 600 gram courgette
– 400 gram verse spinazie
– 2 sjalotjes
– 2 teentjes knoflook
– 4 eieren
– handvol verse basilicum blaadjes
– 200 gram crème fraiche
– 50 gram geraspte parmezaanse kaas ( + iets extra’s om te serveren )

7970FE7A-3B6B-40DE-9BE6-7B9546AB38F9
Bereiding:
– Breng een pan met water aan de kook alvast voor de spaghetti. Kook dit straks volgens de verpakking
– Snijd de sjalotjes en de knoflook in kleine stukjes. Rasp de courgette. Pak een koekenpan en laat er wat boter of olie in heet worden. Fruit eerst de knoflook en sjalotjes, voeg daarna de courgette erbij en roerbak dit zo’n 5 zacht en lichtbruin. Doe nu ongeveer de spaghetti in de pan met kokend water en bereid volgens verpakking.
– Snijd nu de helft van de grote hand vol basilicum blaadjes in kleine stukjes. Doe daarna de spinazie bij de knoflook en sjalotjes en zorg dat ze niet helemaal slinken. Voeg als laatste de fijngesneden basilicum erbij. Zet nu de pan even van het vuur, zodat de spinazie bladeren niet heel sappig worden en verder slinken.
– Maak nu de saus: Pak een kom en klop hierin de crème fraiche, de 4 eieren en de 50 gram geraspte kaas met een garde goed door elkaar.
– Giet de pasta af als deze klaar is. Schep de pasta terug in de pan en voeg hier de kom met saus aan toe. Roer constant en zorg dat de spaghetti op de bodem niet aanbrand. Nu je dit doet zie je dat het ei-kaas sausje wat gaat stollen. Dit maakt de saus wat steviger. Voeg daarna de groenten erbij. Voeg de overgebleven basillicum en parmazaanse kaas als garnering eroverheen. Eetsmakelijk!

096943E9-C850-4672-ADE0-AF44B179BBC6

Comments are closed.