Pesto oventaart

Wie houd er niet van pasta pesto?! Deze zelfgemaakte oventaart is vegetarisch, maar wil je niet vegetarisch eten dan is gerookte kip een prima toevoeger. Leuk om eens op tafel te zetten als je gasten te eten hebt. pesto oventaart

Benodigdheden 4 personen:
– bakblik +/- 24 cm & bakpapier
– volkoren penne (ongeveer 300 gram)
– 1 zak italiaanse groente mix champignons (400 gram)
als dit niet in jouw supermarkt is kan je ook een halve prei + kastanje champignons + een uitje fijn snijden.
– 1 bol mozzarella
– pijnboompitten
– zak rucola

Saus:
– 4 eieren
– creme fraiche (125 gram)
– scheutje melk
– (zelfgemaakte) groene pesto (ongeveer 100 gram)

Bereiding:
– zet de oven alvast op 180 graden. Breng water aan de kook voor de pasta. Kook deze beetgaar af (ongeveer vaak een minuut of 11)
– roerbak de groenten 3 minuten en pak de taartvorm en leg er bakpapier in. Als je gerookte kip hebt kan je dit in stukjes hier toevoegen en even mee roerbakken.
– Maak de saus: pak een grote schaal, klopt de 4 eieren los met een garde, voeg hier de crème fraîche, pesto en een beetje zout en peper toe.
– snijd de mozzarella in plakjes en verdeel dit over de taart.
– Voeg alles (behalve de mozzarella) toe bij de afgegoten pasta en meng goed. Schep het mengsel in de springvorm en druk het wat aan. Garneer de mozzarella er overheen.
– zet de taart nu ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.
– verhit nu de pijnboompitten op laag vuur goudbruin en dit kan je als garnering samen met rucola straks toevoegen op de taart.

Eetsmakelijk!!

 

Comments are closed.