Onze visie

Onze visie is dat geestelijke en lichamelijke gezondheid nauw samenhangt en er dus gekeken moet worden naar het ‘geheel’. Vanuit onze opleiding ‘Sociaal Pedagogische Hulpverlening’ en ‘Maatschappelijk Werk en Dienstverlening’, onze werkplekken, maar ook in onze eigen omgeving zagen we deze nauwe samenhang. Wanneer jij niet helemaal lekker in je vel zit, kan dit verschillende oorzaken hebben. Wanneer je bijvoorbeeld vaak binnen zit, veel fastfood eet mis je beweging (en kom je aan) maar je mist ook gezonde vitaminen en voedingstoffen welke ook jouw gesteldheid kunnen beïnvloedden. Uiteindelijk zorgt deze lichamelijke ongezonde leefstijl ervoor dat je geestelijke gezondheid beïnvloed raakt en alleen een aanpak op geestelijk niveau heeft dan niet voldoende toegevoegde waarde. Kortom, kijken naar het totaal plaatje van voeding, beweging, gedrag/emotie en ontspanning.  Reden genoeg voor ons om opzoek te gaan naar een geschikte opleiding, waarin de pijlers van beweging, voeding, gedrag/emotie en ontspanning werd aangeboden! Die vonden we bij de Academie voor Leefstijl en Gezondheid, de eerste geaccrediteerde post-HBO opleiding in Nederland.

Tijdens deze opleiding maar ook vanuit onze eigen ervaring als student, zagen we hoe gezonde leefstijl soms lastig vorm te geven is. Tijdens een inventarisatie/onderzoek op de Christelijke Hogeschool te Ede, zagen we het ook vanuit het oogpunt van mentoren, vertrouwenspersonen en enkele docenten dat er bij een groot deel van de doelgroep studenten zeker winst te behalen valt als het op gezondheid aankomt. Juist in deze periode krijg je te maken met keuzes maken rondom (gezonde) leefstijl. Onze focus ligt dan ook voornamelijk bij studenten, maar ben jij man/vrouw en geen student meer? Dan ben je ook zeker van harte welkom! Verder bekijken wij dingen soms vanuit onze christelijke achtergrond, maar staan open voor alles en iedereen.


Onze missie

Onze missie is om jou te bereiken en grip te bieden op je leefstijl, om zo bij te dragen aan jouw gezondheid en leefgeluk. We blijven in ons aanbod en manier van coachen steeds kijken naar de ontwikkelingen en behoefte om hier zo goed mogelijk op te blijven inspelen.

Een vrolijk hart bevordert een goede gezondheid, een sombere geest verzwakt het lichaam. Spr. 17:22