Nuttige App’s – Leefstijl

In de wereld van de smartphones leek het ons handig om eens op een rijtje te zetten welke APP’s er allemaal zijn in het kader van ‘Gezonde Leefstijl’. Sommige hiervan gebruiken wij zelf en zijn echte aanraders! Doe er je voordeel mee.

 

 1.  Sochicken (website of app): leefstijl advies, motiverende artikelen
 2. EVY (Website of app) jouw hardloopstimulans tijdens het hardlopen renmetevy.nl/hardlopen-met-evy-in-de-winter-dat-kan/ (tips hardlopen in winter)
 3. Voedingscentrum mijn eetdag boek
 4. Voedingscentrum – Eetwijzer App
 5. Voedingscentrum – caloriechecker
 6. PocketEnergy App – krijg grip op je energiebalans /burn-out. Vanaf januari beschikbaar geworden!
 7. Caloriecalculator – voor berekening verlies van kcal per beweegactiviteit
 8. HUMAN app : een app die je actief aanmoedigt om 30 minuten per dag te bewegen
 9. MOVES app: Moves maakt een mooi overzicht van al je activiteit op een dag. Moves houdt zowel het aantal stappen bij, als de duur van een activiteit en registreert het aantal verbrande calorieën.
 10. Pedometer app: dit is een ‘stappenteller’ en wordt steeds meer gebruikt voor kantoormedewerkers. Naast een stappenteller meet de runtastic Pedometer ook de afgelegde afstand, hoelang je in beweging bent en hoeveel calorieën je hiermee verbrand hebt.
 11. 5K RUNNER app: Er worden geregeld hardloopwedstrijden georganiseerd met een speciale ‘familyrun’, een afstand die goed te doen is samen met je kind, bijvoorbeeld van 2 of 5 kilometer. Samen trainen voor de 5 kilometer kan je doen met de 5K runner app.
 12. I GROW app: Met de gratis iGrow app van TNO kun je eenvoudig zien hoe je kind groeit, hoe lang je kind wordt en of het een gezond gewicht heeft. Je krijgt tips over gezonde voeding, bewegen en slapen.
 13. STRAVA – voor renners en wielrenners

Comments are closed.