Basistips voor een gezonde avondmaaltijd

Ook wel eens jezelf afgevraagd wat je staat te koken wel een gezonde maaltijd is? Hoeveel groente eigenlijk nodig is per persoon? In deze blog geven we een handig overzicht over de criteria’s voor een gezonde avondmaaltijd:

1. Gebruikt de schrijf van 5

– Matig met zout
– beperk verzadigd vet

2. 200 gram groente p.p.

– Denk hierbij aan variatie in blad, knol, bol, kleur
– Pak groente van het seizoen (dit is ook nog goedkoper!)

3. 100-125 gram vlees
(denk ook een aan vis- eieren etc. Dit zijn goede vervangers voor vlees en vlees heb je echt niet elke dag nodig)

4. Kies voor volkoren (brood, pasta, zilvervliesrijst)

Waarom zou je wit brood, witte pasta of witte rijst nemen als je bij volkoren zoveel meer belangrijke voedingswaarden te pakken hebt?

5. Bereid de maaltijd zelf

6. Zorg voor een goede hygiëne

Comments are closed.